Склад: біомаса живих клітин симбіозу пробіотичних мікроорганізмів
1 пакетик або флакон містить КУО/см3, не менше: лактобацили і лактококи - 1,0x109, біфідобактерії - 1,0x108, пропіоновокислі бактерії - 3,0x107, оцтовокислі бактерії - 1,0x105.
Харчова (поживна цінність) 100 г продукту: білок - 3,0 г, жир - 0,05 г, вуглеводи - 3,7 г. Калорійність (енергетична цінність) - 26,0 ккал (108,8 кДж)/100 г.
Рекомендації по вживанню: рекомендовано вживати як дієтичну добавку до раціону харчування з метою загального зміцнення організму, поліпшення травлення, підтримки на нормальному рівні кишкової мікрофлори і її відновлення при дисбіотичних станах, а також для нормалізації мікрофлори кишечника під час і після прийому антибіотиків.
Спосіб вживання: вживати дітям від народження до 6 місяців по 1 пакетику або флакону 1 раз на добу під час їжі, дітям у віці від 6 місяців до 3-х років - 1 раз на добу під час або після їди. Курс споживання - 10 діб, в подальшому курс споживання необхідно узгоджувати з лікарем. Перед застосуванням рекомендується консультація з лікарем.
Перед вживанням пакетик розрізати по позначці, а з флакона зняти металевий ковпачок і гумову пробку. Вміст пакетика або флакона розвести в (15-30) мл (1-2 столові ложки) кип'яченого молока або питної води кімнатної температури, ретельно перемішати і використовувати відразу після розведення.
Вміст пакетика або флакона призначений для одноразового використання.
Особливості застосування: для максимальної ефективності інтервал між прийомом добавки дієтичної і антибіотиків має складати 3 години.
Протипоказання: індивідуальна чутливість до компонентів мультипробіотиків.
Не є лікарським засобом.
Форма випуску: пакетики з полімерної плівки по 10 см3 або скляні флакони по 10 см3, герметично упаковані.
Упаковка: по 10 пакетиків (флаконів) в картонній коробці.
Умови зберігання: зберігати при температурі (4 ± 2) °С в недоступному для дітей місці.
Термін придатності: 2 місяці з дати виробництва.
Дата виробництва та номер партії: дивись на упаковці.
ТУ 46.19405739 України 02.5-93
Чисті культури мікроорганізмів, штами:
Lactococcus lactis ssp. lactis ВКПМ В-4305, ВКПМ В-5387, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis ВКПМ В-4303, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus ВКПМ В-4304, ВКПМ В-4741, Lactobacillus acidophilus ВКПМ В-5254, ВКПМ В-5863; Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus ВКПМ В-3963, ВКПМ В-5810, Lactobacillus helveticus ІМВ В-7115; Propionibacterium freudеnreichii ssp. schermanii ВКПМ В-4544, Propionibacterium acidipropionici ВКПМ В-5800, Bifidobacterium bifidum ІМВ В-7113, ВКПМ В-5799; Bifidobacterium longum ВКПМ В-4557, ВКПМ В-4635; Acetobacter aceti ВКПМ В-5495.
Приготування функціонального харчового продукту кисломолочного продукту "СИМБІВІТ® " в домашніх умовах
Приготування Симбівіту проводять в два етапи.1. Приготування робочої закваски
250 мл коров'ячого молока кип'ятять 20-25 хвилин на повільному вогні під закритою кришкою. Молоко у закритому посуді охолоджують до температури (35-37) °С.
Закваску готують у безкорковому термосі. Термос місткістю (250-500) мл попередньо заливають окропом і витримують закритим протягом (1-2) годин. Воду зливають і закритий термос охолоджують до кімнатної температури.
Перед заквашуванням молока старанно миють і дезінфікують руки і ковпачок флакона (або частину пакетика з позначкою) з мультипробіотиком "Симбітер ацидофільний" за допомогою спирту етилового.
Акуратно знімають з флакона металевий ковпачок і гумову пробку (пакетик розрізають за позначкою).
Вміст флакону (пакетика) переливають у посуд з кип'яченим і охолодженим до температури (35-37) °С молоком, старанно перемішують ложкою, попередньо ошпареною окропом.
Після цього заквашене молоко переливають у термос, закривають його кришкою і залишають на 6-10 годин для сквашування суміші. Готова робоча закваска має сметаноподібну, в’язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.
Закваску із термоса переливають у заздалегідь підготовлену скляну банку і закривають кришкою. Банку та кришку попередньо стерилізують кип'ятінням у воді протягом 15 хвилин.
Робочу закваску зберігають за температури (4±2) °С не більше 6 діб з моменту закінчення приготування і використовують для приготування продукту «Симбівіт».
2. Приготування функціонального харчового продукту "Симбівіт"
Молоко або відновлені, згідно з інструкцією на них, сухі адаптовані молочні суміші, сухе молоко або зціджене жіноче молоко (кількість яких дорівнює 1-3-денній дозі застосування продукту) готують таким же чином, як і при приготуванні робочої закваски.
В молоко, охолоджене до температури (35-37) °С, що знаходиться у посуді, вносять робочу закваску з розрахунку 1-2 столові ложки (15-30 мл) на 500 мл молока.
Робочу закваску перед кожним використанням необхідно старанно перемішувати стерильною ложкою.
Заквашене молоко ретельно перемішують і переливають у заздалегідь підготовлений термос (можна використовувати йогуртницю).
Термос негайно закривають кришкою і залишають до утворення згустку на (6-10) годин.
Готовий продукт переливають у стерильну банку і зберігають у холодильнику 2-3 доби за температури (4±2) °С. Симбівіт має однорідну в’язко-тягучу консистенцію і приємний кисломолочний смак.
Дітям до одного року Симбівіт готують щоденно.
Примітка. При порушенні умов приготування продукту "Симбівіт" можуть спостерігатися такі дефекти:- робоча закваска або продукт мають занадто кислий смак. У цьому випадку необхідно знизити на (2-3) °С температуру сквашування молока або більш чітко контролювати момент утворення згустку, не допускаючи перекисання продукту.
- робоча закваска або продукт мають надто тягучу консистенцію через знижену температуру сквашування.
- несквашування або тривале сквашування молока при приготуванні робочої закваски або продукту. Таке явище спостерігається при порушенні режимів кип'ятіння молока, стерилізації посуду, температури сквашування або ж використанні молока, забрудненого сторонніми домішками.
- недостатнє кип'ятіння молока або недостатня стерилізація посуду можуть стати причиною одержання продукту з рідкою консистенцією, значним виділенням сироватки, неприємним гірким смаком і т.п.
- дітям віком від 6 до 9 міс. вживати до 200 мл Симбівіту на добу;
- дітям від 9 міс. до 3 років - не менше 250-300 мл;
- дітям від 3 років та дорослим – 400 -500 мл.
Курс споживання − 1- 3 місяці, а за необхідності може бути подовжений за рекомендацією лікаря.
Перед застосуванням рекомендована консультація з лікарем.
Дітям до одного року надається перевага грудного вигодовування.
Мультипробіотик Симбітер ацидофільний (дитячий) у флаконах
- Модель: Симбитер ацидофильный (детский) во флаконах
- Наявність: Є в наявності
-
Пакування містить 10 доз (флаконів) по 10 г.
Ціна за пакування.